Кое е по-добре да изберем – лаптоп или настолен компютър, препоръчват от Ardes.bg

Компютрите и лаптопите вече отдавна са познати на отрасловия пазар, но много хора са объркани, спрямо нуждите им, какво да изберат – едното или другото? В следващите редове ние от Ardes.bg ще дадем някои насоки относно целите на използване на двата типа устройства и как по-лесно да се ориентираме в избора? Предимствата и недостатъците на единия и другия тип и т.н.

За какви цели можем да използваме компютъра и лаптопа

Както едното, така и другото могат да бъдат нужни за различни цели, но има значение за какви. Например, за слушане на музика и гледане на филми, не Ви е необходима мощна и скъпа конфигурация и лаптопа е за предпочитане.

Настолният компютър е препоръчителен за работа, защото има вероятност на него да се инсталират “тежки” програми. От друга страна, настолният компютър лесно се ъпгрейдва в домашни условия, като това важи за процесора, паметта, видео картата, хард диска, охлаждането и т.н. Препоръчва се също и за игри, именно поради по-горе споменатите причини.

Какво трябва да знаем преди да изберем

Както вероятно вече се досещате, целите ни за покупката всъщност могат да подскажат кой от двата вида да изберем. Ако целта Ви е да сте мобилни и често да пътувате и в същото време да сърфирате в интернет и да използвате стандартните офис програми за работа, то вземете си лаптоп. 

Ако обаче искате машина за игри и за стартиране на “тежки” програми, изискващи повишена изчислителна мощ от процесора, видео картата, наличие на достатъчно място в хард диска и паметта, както и добро охлаждане, то настолният компютър е за предпочитане.

Какви са предимствата и недостатъците

Всеки от двата вида има както положителни черти, така и отрицателни. Например, лаптопът Ви осигурява: 

  • гъвкавост и мобилност;
  • бързото и лесно пренасяне от едно място на друго;
  • достатъчно производителност за стандартни действия с него.

Недостатъците му са:

  • ограничено време за работа на батерия;
  • ниска производителност;
  • ограничение в мощността на охлаждането;
  • невъзможност за ъпгрейд в домашни условия.

Настолният компютър е лесен за почистване и надграждане, без особени специализирани познания. Може да бъде по-производителен и да се използва за по-взискателни задачи.

На кой можем да се доверим ако не сме сигурни в избора

Ако въпреки всичко споменато по-горе изпитвате трудности и колебания в избора, разгледайте гамата от лаптопи Ardes.bg на най-добрите цени и се свържете с наш консултант в магазина или онлайн за безплатно съдействие. През работни дни сме на линия и Ви очакваме!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*