Как да изберем правилен размер кутия за подаръци

Изборът на подходящ подарък за любимия човек, за приятел или за член на семейството е сложна задача, но не по-лесно е това да изберете правилен размер на кутия за подаръци.

Тук няма да коментираме колко е важно подаръкът да е в кутия, защото смятаме, че това е въпрос на вкус и личен избор. Ако, обаче, сте достигнали до това, че е нужно да добавите кутия, трябва да помислите колко да бъде голяма тя.

Кутии за подаръци: Как да се насочим към правилния размер

Правилният размер е много, но повечето от нас или избират нещо нереалистично голямо, или се спират на подаръчна кутия, в която едвам успяват да поберат подаръка, който са купили (интересни кутии за подаръци можете да откриете на Dara.bg).

Съотношение към подаръка

Кутията трябва да бъде достатъчно голяма, за да побере подаръка, но не твърде голяма, така че да изглежда празна и да се създаде усещане за нещо дребно и незаслужаващо внимание на самия подарък.

Функционалност

Когато избирате размера на кутията, помислете дали и как подаръкът ще се ползва. Например, помислете за това дали кутията трябва да е подходяща за съхранение на подаръка след разопаковане.

Тук могат да се дадат много и най-различни примери, но един от тях може да е например ако подарите на мъж или на жена шапка. Обикновено, шапките, освен ако не са бейсболни или плетени зимни шапки, се съхраняват в кутия.

Визуален ефект

Подаръчната кутия трябва да подчертае подаръка, в това число да подчертае и размера му, и формата му, а не да създаде илюзия за нещо твърде малко, което се губи на фона на опаковката.

Акценти и украса

Ако планирате да добавите допълнителни украшения към кутията, уверете се, че има достатъчно пространство и за тях. Ако подарявате малък комплект елегантни коледни играчки, но искате да добавите в кутията за настроение малко гирлянди, тогава трябва да предвидите място и за тази допълнителна украса.

Какво съотношение да изберем

Подаръкът трябва оптически да заема около 70 – 80% от кутията, така че да изглежда, че я изпълва, но без да изглежда натъпкан насила в нея. Хубаво е допълнителното пространство да се запълни за да не стои празно.

Подходящо е да запълните празното пространство със стиропор, хартия, аерирано фолио или най-добре със специалните мъниста, които се предлагат по магазините за подаръци тъкмо за тази цел.

Освен че ще запълни кутията, всеки от тези варианти ще накара подаръка ви да стои неподвижно на мястото си, а също така ще го предпази и от повреди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*