Как да прекараме почивните дни вкъщи

Уикендът е време за забавления и релакс. Ако сте твърде изморени от изминалата работна седмица, можете да си останете вкъщи. Заниманията с нещо любимо например биха направили почивката ви приятна и пълноценна. Те са най-лесният и достъпен начин да се почувствате щастливи.

Приоритети са важни

Добра идея е да определите предварително приоритетите си. Подходящо време за планирането на почивните дни е петък, например в ранния следобед. Замислете се за 3-5 неща, които са най-важни за вас и чрез които ще си починете максимално добре. Възможно е вие да обичате да бродирате, да рисувате или да се запознаете с нови интересни и полезни занимания, с които да запълните свободното си време. Отделяйте по няколко часа през уикенда за своето хоби. Всичко, което повдига настроението ви, ще свърши работа.

3 идеи за почивните дни

Ако вие сте сред онези, които още не са открили своето хоби, приготвили сме ви 3 чудесни идеи.

Рисуване по номера

Може би дългото стоене у дома ще ви провокира да рисувате? Ако се страхувате, че не знаете от къде да започнете, в интернет се предлагат комплекти за рисуване по номера. Отдайте се на спокойствие и релакс с картините по номера. Можете да се снабдите с необходимите материали бързо и лесно като поръчате онлайн с доставка до дома. Моделите са съвременни, а цветовете – ярки и колоритни. Със своята пъстрота, завършената картина ще внесе радост и добро настроение във всеки дом. След като разполагате с всичко, за да започнете да рисувате, трябва ви само желание. Можете да си сипете от любимото вино или успокояващ билков чай.

Какво включва комплектът за рисуване по номера?

  1. Висококачествено платно опънато на дървена рамка.
  2. Комплект oт 3 бр. четки
  3. Акрилни бои, изработени от еко материали.
  4. В комплекта ще намерите кукичка за окачване на стена.

Платното е разделено на зони, в които е посочен номер, който съответства на определен цвят боя. Акрилните боички също имат номерца. Всяка зона се оцветява с определения цвят на боята, докато всички пространства се запълнят и се появи завършена картина, достойна за декор на всеки дом.

Творческо мислене

Рисуването по номера е чудесен метод да развиете умения в изобразителното изкуство. Много добър инструмент за развиване на фината моторика и творческото мислене. С негова помощ ще разширите артистичните си възможности. Цветовете имат емоционално въздействие. По този начин ще освободите ума си от ежедневните проблеми. Рисуването предизвиква различни чувства, настроения. Показва също как отделни предмети на картината, събрани в едно, съставят красиво изображение.

Бродиране на гоблени

Гоблените са магия. Да се пресъздадат различни картини върху плат, само с помощта на двете ръце е нещо изключително. И тъй като интернет е едно огромно море от информация, може лесно да откриете много интересни неща за бродиране. Има много групи във Facebook, които са посветени на гоблени и тези общества са необозримо богатство.

Искате да бродирате? Какво ви е необходимо?

Със собствените си ръце може да създадете съвременна картина, декорация или накити. Необходими са панама, игла и конци. Като за начало изберете лесен за изработка модел. Гоблените за начинаещите са много подходящи за целта. Предлагат се на достъпни цени. Сред разнообразието от модели преобладават детските мотиви, пейзажи, животни и други. Всеки комплект съдържа всички необходими материали, с които да започнете да бродирате.

Време е да започнете нещо ново и вълнуващо!

Облечете си любими и удобни дрехи. Настанете се удобно, може би сгушени в уютно одеало, и се отдайте на новото предизвикателство за сръчните пръсти.

Диамантен гоблен

Този вид ръкоделие се изпълнява по схема, но вместо традиционния конец, се използват специално обработени мъниста – „диаманти“, които се залепят върху винил.

Спокойствие, концентрация и съобразителност

Подреждането на мънистата върху платното ще ви позволи да изхвърлите всичко излишно, което се е натрупало през седмицата и е предизвикало тревожност във вас. Подарете си няколко часа пълно спокойствие, като се усамотите на любимото си кресло с диамантен гоблен и ароматна чаша кафе.

Какво е диамантен гоблен?

Основата е покрита с лепящ слой, който задържа мънистата. Мястото на всяко мънисто е обозначено на цветната схема със съответния знак. За поставянето на „диамантите“ се изполват специален химикал и фиксатор (клей). Ако направите почивка, докато работите върху картината си, просто поставете отгоре защитното фолио, за да я защитите.

Диамантените гоблени гарантират часове забавление. Накрая рамкирате и се радвате на красива и блестяща мозайка, с която дори можете да декорирате дома си.

Ръкоделието като терапия

Хората, които ежедневно намират време за своето хоби и ръкоделие живеят по-добре. Половин часово занимание с това носи повече радост, отколкото блокче шоколад. Хобито е отлично средство за добро физическо и психическо здраве.То може да бъде не само плетене, бродиране, а и изработване на диамантени гоблени, бижута, колажи, използване на декупажна техника, шиене, рисуване. Освен това произведенията направени с много любов и топлина носят тази енергия и позитивен заряд, будят възхищението на околните и съответно повишават собствената самооценка, и доставят удовлетворение.

Отделете време за себе си

Почивката е нещо свещено! Bceĸи ce нyждae oт вpeмe, в ĸoeтo дa ocтaви тeлeфoнa cи y дoмa и дa нe oтвapя имeйлитe cи. Позволете си да се отпуснете и да забравите за стреса и напрежението на работната седмица. Използвайте свободното си време, за да се забавлявате с различни занимания.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*