Няколко причини, поради които децата трябва да играят футбол

В 21 век хората са все по-малко активни и то още от детска възраст, когато обикновено би трябвало да кипим и да изразходваме множество енергия. Да, децата вече прекарват повече време пред електронните си устройства, вместо да „ритат топка“ пред блока, както в миналото.

Играта на футбол обаче има много ползи за подрастващите. Ето няколко причини да ги стимулирате да се занимават с нея както любителски, така и професионално.

Забавно е

Да, възможно е да се забавлявате, дори ако имате загубен сезон. Всичко започва от практиката. Треньорите трябва да се фокусират върху правенето на забавни тренировки и тъкмо по този начин те постигат успех. Това позволява на децата да се забавляват и да се  заинтересуват от спорта още повече.

Нови умения

Играта на младежки футбол изисква децата да общуват както със съотборниците си, така и с техните треньори. Работата в екип е може би най-важното умение, което се научава чрез игра на футбол.

Всъщност работата в екип е нещо, която тези деца ще трябва да пренасят в тийнейджърска и зряла възраст. Младежкият футбол също така ще им помогне за развитието на социални умения, което е необходимо, за да бъдат успешни не само във футбола, но и в живота.

Сприятеляване

Тренировките ще позволят на децата да създадат нови приятели. Играта на футбол ще им помогне за развитието на отборната химия и чувството за братство. Тези приятелства могат да продължат цял ​​живот.

Развиване на конкурентоспособността

Животът е свързан със състезанието – независимо дали става въпрос за отборен спорт или кандидатстване за работа. Нищо не се дава в живота даром, така че е важно децата да се научат как да работят усилено и да се състезават за всичко.

Разбира се, когато казваме „конкурентоспособност“, нямаме предвид „победа на всяка цена“. Важни са усилията, убедени са от Winbet.

Добра физическа форма

Футболът изисква от децата да имат добра форма. Степента на затлъстяване в света е на тревожни нива, дори и сред децата. Това е преди всичко поради лошото хранене с бързи храни и нарастващия интерес към видеоигрите.

Децата трябва да останат активни и да участват в занимания за спорт и отдих.

Ангажиране на вниманието

Спортуването ще помогне на децата да бъдат заети след училище. Участието в младежки спортни и развлекателни дейности ще държи подрастващите в контролирана, структурирана и позитивна среда. Това също ще им осигури добро физическо и психическо състояние и ще ги държи далеч от непродуктивното седене пред телевизора или компютъра.

Никой друг спорт няма да изисква повече ангажираност и дисциплина.

Безопасност

Футболната игра е доста по-безопасна от много други. Сега треньорите са длъжни да вземат различни класове по безопасност за правилни техники и контролиране на отбора. Много лиги също са въвели правила, които се грижат за сигурността на малчуганите.

Вероятно се питате кога е подходящият момент детето ви да започне да играе футбол?

Най-доброто време детето да започне да играе футбол е на възраст между 3 и 5 години, смятат експертите. Най-лесният и удобен начин да ги научите на футболни умения е да практикувате играта у дома с детето си.

Когато са малки, е по-добре да оставите децата да се научат да изследват футболната игра, без да се ограничават много и да спазват каквито и да било насоки или правила. Това е особено разпространено при деца на възраст под 5 години, когато е най-трудно да се играе футбол в отбор.

Сведете правилата до минимум, оставете ги да се наслаждават и да развиват уменията си.

В тази възраст са полезни и други спортове. От 3 до 5 години децата могат да тичат, да скачат, да хвърлят футболна топка или която и да е друга топка, като започват да учат и да развиват баланс. Тези тренировки ще им осигурят много здраве и щастие в бъдеще.

hobbynews.eu  

Защо футболът е най-обичаната игра?

Футболът без съмнение е най-обичаният спорт по цялото земно кълбо. Особено сега, когато сме в разгара на Евро 2020 и предстоят най-интересните мачове.

Но защо той е толкова обичан? Ето някои от причините, изброени от Winbet.

Страст

Без значение къде гледате футболен мач, едно нещо никога не се променя. Това е страстта, която всички хора изпитват към футбола. Независимо в коя част на света се намирате, страстта към спорта остава същата.

Същата страст, която се вижда в домовете по целия свят, се вижда на стадиона и на терена по време на всеки мач. Всеки голям стадион в световния футбол е пълен всеки уикенд с фенове, които биха направили всичко за своя клуб и играчи, които биха направили същото.

Никой друг спорт в света не може да съперничи на страстта по време на футболните мачове и това е доказано през годините.

Исторически стадиони

В Америка едва можете да намерите исторически стадиони, построени преди повече от век. В цяла Европа и Южна Америка обаче това е обичайно за футболните стадиони.

Устойчиви стадиони като Анфийлд, Олд Трафорд, Камп Ноу, Маракана, Ацтека и Бернабеу съществуват от години и скоро няма да ходят никъде, защото хората винаги ще ги поддържат с любов. Всеки път, когато футболен фен влезе в един от тези прекрасни стадиони, чувство на страхопочитание и удивление изпълва неговата душа.

Може да се играе навсякъде и по всяко време

Тази игра може да се играе навсякъде, където има място. Футболът като спорт на открито е нещо, което му дава огромно предимство пред останалите. През повечето време ще ви трябва само футболна топка.

Друго нещо, което дава на футболната игра предимство пред другите спортове, е гъвкавостта, която предлага. Можете да играете футбол 11 срещу 11 в пълен размер. Можете също да играете 5 срещу 5 на закрит корт или на плажа. Играта 7 срещу 7 също е възможна на терен.

На първо място са желанието и енергията.

Лесен за игра

Футболът е един от най-лесните спортове за игра. Имате 90 минути, за да накарате топката да влезе във вратата на противника толкова пъти, колкото можете да го направите, и нямате право да използвате ръцете си.

Просто, без усложнения, целта е една и това е всичко. А повече не е нужно.

Богата история

Футболът е един от най-старите спортове, който се играе и до днес. Според FIFA „игри с топка“, подобни на футбола, са се играли още през 200 г. пр.н.е. във Великобритания.

Играта се е променила много оттогава и едва през 1857 г. в Англия е основан Шефилд Ф.К., първият футболен клуб в света. Най-старото футболно състезание, което се играе и до днес, е Купата на Англия, стартирана през 1871 г.

Първата официална асоциирана игра между две нации е между Англия срещу Шотландия, изиграна на 30 ноември 1872 г. Всичко ескалира бързо и през 1930 г. първото по рода си Световно първенство се играе в Уругвай.

Съперничество

Този спорт има всичко, за да бъде супер състезателен: бягане, агресивност, нажежена атмосфера в игрите, бързо развиващ се е, има и игра срещу времето. Колкото повече хора го играят, толкова по-конкурентен става.

Състезанието е нещо, което привлича хората да играят и да гледат играта. Повечето мачове на Световната купа и Шампионската лига са много напрегнати и отборите правят всичко необходимо, за да направят играта много забавна за наблюдаване.

Маркетинг

Наличието на спортно събитие, което кара 3 милиарда души да го гледат, е основно благодарение на страхотния маркетинг, който правят най-големите световни марки. Не само на световното първенство, но и големите футболни клубове като Реал Мадрид и Барселона например, които получават милиони евро благодарение на спонсорството.

Когато огромни компании инвестират толкова много пари в този спорт, можете да видите думата „футбол“ абсолютно навсякъде, където отидете: ресторанти, барове, хотели, авиокомпании, интернет, видеоигри и много други. Маркетингът е един от факторите, които правят футбола толкова популярен.

А и той напълно заслужава цялата тази слава.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*