Как да изберем изолатор за електропастир?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Електропастирите са онези електрически въжета, които запазват стадото Ви пълно и не дават никакъв шанс на животните да напуснат мястото за паша. По тези устройства текат електрически импулси, предизвикващи кратък шок при досег на животно до огражденията. Разбира се, токът не е толкова силен, за да нарани добитъка, а просто го научава да стои настрана от оградите. За да работят правилно електропастирите, е нужно да имат добър изолатор, който да спомогне за тяхната ефективност. По-долу в тази публикация, ще дадем подробна информация по темата.

Каква е ролята на изолатора за електропастира?

Закупувайки електропастир за фермата Ви, е необходимо да се съобразите с компонентите към него. На първо време трябва да си изберете енергизатор с дадена мощност, електрическо въже / ограда и не на последно място изолатор. Тук трябва да обясним как работи един електропастир. При досег на животното до проводниците по оградата, електрическият кръг ще се затвори, което води до лек електрошок. Ролята на изолатора е да не позволи изтичане на ток по посока на земята. Ето защо, добре направеното заземяване, е от изключително голяма важност за вас.

Вие можете да закупите електропастир и изолатор в комплект, както и да разгледате различните видове изолатори за електропастири в онлайн магазините и да ги закупите отделно. За по-добра производителност, е добре да направите консултация със специалист, който да Ви помогне при избора. Цените на изолаторите са достъпни, а този компонент е от първостепенна важност.

Какви видове изолатори за електропастири има?

В зависимост от нуждите Ви, можете да използвате оребрени изолатори за дървен стълб, изолатори с телен проводник изолатори със защита срещу волтова дъга и други. Има фирми, които ще Ви предложат монтаж на електропастира, и ще Ви помогнат да изберете най-добрата възможна изолация. Ето защо, ако нямате необходимите разбирания, е по-разумно да потърсите мнение от професионалните консултанти, с чиято помощ ще реализирате правилната покупка.

С надеждата, че сме били полезни на животновъдите, се разделяме и им пожелаваме значително повече спокойствие със съдействието на съвременните електропастири. Вярваме, че благодарение на новите технологии работата във фермата ще бъде далеч по-лека и приятна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*