Първи поглед към най-новото издание на бестселърът на EA Sports – FIFA 2021

Футболните симулатори са голям хит сред геймърската общност вече повече от две десетилетия, като през годините името на една конкретна игра се отяви, като лидер в този гейминг жанр. Това разбира се е легендарната поредица на Electronic Arts носеща тематичното име FIFA, като ако изключим основната конкуренция в лицето Pro Evolution Soccer от Konami, то през годините FIFA бе почти изцяло пълен хегемон на пазара.

И тъй като есента на 2020-та е вече факт, съвсем логично всички почитатели на поредицата са в очакване на поредното издание. Въпреки всички обстоятелства на световно ниво, стана ясно, че най-новото издание на FIFA носещо името FIFA 2021 очавкано ще се появи в края на годината. По-конкретно, официалната дата, на която се очаква новата FIFA да се появи на бял свят е 9-ти Октомври 2020г., като първоначално играта ще бъде пусната на платформи, като Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch и Microsoft Windows.

Новото превъплащение на най-успешния футболен симулатор идва с няколко страхотни режима на игра. На първо място трябва да споменем, че от EA са решили да върнат Volta в играта, като този режим играчите ще могат да играят с група от до три приятели или самостоятелно, като целта е да се трупат experience точки, с които могат да се отключат привлекателни визуални елементи за вашия аватар. От друга страна, в опит да се опростят някои от системите в новата FIFA, като показателите Training и Fitness ще бъдат премахнати.

От друга страна, играчите ще могат да избират измежду над 700 лицензирани клуба в над 30 лицензирани първенства, въпреки, че някои от грандовете на Европа, като Ювентус остават без официален лиценз. Така, отборът фаворит за титлата в Серия А през сезон 2020/2021 според конкретните коефициенти за залагане (1.90 за Ювентус преди началото на шампионата) ще носи името Piemonte Calcio в новата FIFA, докато други отбори, като Рома и Ривър Плейт ще се казват съответно Roma FC и Nuñez. Това обаче са дребни недостатъци на фона на редицата нововъведения в играта, включително Agile Dribbling.

От друга страна, изключително популярния режим на игра Ultimate Team вече придобива много по-социално ориентиран характер благодарение на включването на co-op функция. Именно в режим FIFA Ultimate Team Co-Op, играчите ще могат да играят онлайн в конкретни под-режими с ваши приятели, като Division Rivals и Squad Battles. Също така е интересно да се отбележи, че лице за FIFA 2021 бе обявен звездата Килиан Мбапе, който достигна до финал на Шампионска Лига с ПСЖ през сезон 2020.

Като цяло, очевидно, е че новото издание на така популярния футболен симулатор идва се редица подобрения и нововъведения, които целят да бетонират класиката на EA, като лидер в своя жанр.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*