Какво да гледаме при покупка на лаптоп втора ръка

Много от съвременните млади хора и тези, които обичат да са мобилни и да имат възможност да пътуват, вършейки работата си в движение, харесват и предпочитат евтините лаптопи втора ръка. Кои обаче са най-важните параметри при избора и предоставят ли Пласико гаранция?

Кои са най-важните параметри при покупка на лаптоп втора ръка

Подобна покупка често е предпочитана, когато искаме да си вземем мощна конфигурация, но бюджетът ни е ограничен. Ето някои основни правила, към които е редно да се придържаме когато правим своя избор на лаптоп втора ръка:

  • има ли драскотини по корпуса – ако те са значителни, то явно отношението към устройството не е било много добро и не си заслужава;
  • работят ли пантите на дисплея и механизмът за неговото заключване;
  • батерията лесно ли се вади и поставя;
  • работят ли бутоните на клавиатурата и тяхното визуално състояние.

Трябва също да проверим и дали си отговарят техническите параметри според тези на производителя, като потърсим във фирмения сайт нашия модел. Има много софтуери, които бързо ще изведат хардуерната конфигурация на Вашия лаптоп втора ръка и така ще можете да сравните. Проверете още работоспособността на USB, HDMI портовете, DVD оптичното устройство и охлаждането.

Има ли гаранции

Гаранцията е много търсена при покупката дори и на нови продукти, а какво остава за употребяваната техника? В онлайн или физическите магазини на Пласико във Варна, София, Пловдив, и Бургас се предлагат само лаптопи втора ръка с гаранция от 6 и 12 месеца. Това е предостатъчно време за да проверите и тествате работоспособността на новата си покупка и при наличие на неизправности тя да бъде ремонтирана от специализирания ни сервиз.

Съществуват много търговски обекти, предлагащи употребявана техника, но защо да предпочетете Пласико и кое ни отличава от конкурентите? Трябва ли изобщо да ни се доверите и как да проверите дали си заслужава?

От къде да купите

Продуктовата гама на виртуалния ни магазин или физическите обекти в страната – Варна, Бургас, Пловдив, София са доста добре заредени с евтини лаптопи втора ръка с различна големина и мини модели за мобилност. Всички те могат да бъдат купени и на изплащане, но това, което ни отличава от конкурентите са полаганите усилия за предварителна проверка и тестване на всички изложени продукти. Така ние сме сигурни, че наистина предлагаме качествена употребявана техника.

Имаме специално разработени тестови фирмени лаборатории, в които инженерите ни постоянно изпробват нови технологии. Можете също в интернет да потърсите независими мнения от наши предишни клиенти, което е още едно потвърждение, че можете да ни се доверите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*