Тайните за почистване, които знаят само търговците на автомобили

За да се радвате на добре изглеждаща кола, е важна ежедневната й поддръжка. Разбира се, като всяко едно нещо и тя се амортизира и се нуждае от смяна на части, от подмяната на маслата и т.н.

И ако само при мисълта за покупка на резервна част или смяна на някоя, изпадате в паника, че тепърва трябва да търсите, страхувате се да не останете излъгани или че няма да знаете какво точно да купите, вече може да сте спокойни, защото има решение за този проблем, и той се нарича Sauto авточасти.

В онлайн магазина на Sauto авточасти ще намерите изключително голямо разнообразие на филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и редица други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители, а консултантите ще ви помогнат в избора на правилната за вас и вашата кола.

И така, проблемът с резервните части е решен, сега трябва да решите проблема с външния й вид. Всеки уважаващ себе си и колата си човек, се старае да я поддържа и чиста. Ето защо ще ви предложим няколко съвета, които да ви помогнат да поддържате автомобила си спретнат и чист.

Използвайте правилния сапун или шампоан

Обърнете внимание на сапуна, с който миете колата си. Хубаво е да използвате специален шампоан, с който да щадите боята и да я направите по – лъскава.

Забравете гъбата, използвайте ръкавица от микрофибър

Гъбите улавят и задържат мръсотия и песъчинки в големите си пори. Това означава, че така ще постигнете не почистване, а ефекта на шкурката. Затова е по – добре да използвате ръкавица за миене от микрофибър, защото песъчинките не се задържат на тях.

Използвайте две кофи

Едната трябва да е за сапунена вода и една за изплакване. След всяко избърсване на колата, изплаквайте гъбата в кофата с чиста вода.

Подсушете с кърпа от микрофибър

Гидориите попиват вода, но те не поемат песъчинки, останали след изплакване. Микрофибърна кърпа, от друга страна, обира частиците и изсушава повърхността.

Премахнете малки драскотини преди полиране

Полирането дава блясък, но не премахва драскотините. Затова, ако по колата ви има такива, по – добре е първо да се погрижите за тях, а после да полирате.

Почистване на вътрешността на автомобила

Започнете почистването на автомобила си отвън навътре. Така вероятността да оставите следи по него или да го изцапате, когато изкарвате мръсни стелки, е много голяма.

С помощта на препарат за почистване на прозорци, излъскайте стъклата от вътрешната страна. Това осигурява не само блясък, но и по – добра видимост, което е критично важно за всеки шофьор.

За да почистите вътрешността на колата, първо минете тавана, таблото, вратите. Използвайте микрофибърна кърпа и спрей за кола, за да придадете блясък.

Завършете с прахосмукачка на подложките на краката. Ако е много силно замърсен, използвайте твърда четка, с която да отстраните твърдите и големи частици.

Чистете външността на колата от горе надолу

Когато чистите, започвайте от върха на колата и слизайте надолу. Така мръсотията ще се стича надолу и ще може да почистите автомобила си добре от всички страни. Ако започнете от вратите, а капака отгоре оставите за накрая, в един момент отново ще се наложи да се връщате на тях заради стичащата се вода.

Смажете уплътненията на вратите

Вероятността при почистването и миенето да сте изтрили всички смазочни течности, е голяма. Затова, намажете уплътненията със силиконов спрей, напръскайте малко върху парцал и го нанесете по уплътнението на цялата врата. Силиконът предотвратява залепването на уплътнението през лятото и през зимата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*